AKTUELNOSTI

BIJELJINA

RSS obilježila krsnu slavu Vidovdan i tri godine postojanja

PODELI:

RSS obilježila krsnu slavu Vidovdan

Republička stranka Srpske /RSS/ obilježila je danas u Bijeljini krsnu slavu – Vidovdan i tri godine postojanja, a njen osnivač i predsjednik Slavenko Ristić poručio je ovom prilikom da će RSS i u budućnosti nastaviti da ostvaruje svoje ciljeve, a to je realno bolji život stanovnika Bijeljine, Semberije i Republike Srpske.

Ristić je svim gostima, članovima i simpatizerima, zahvalio što su uveličali obilježavanje krsne slave RSS – Vidovdana, praznika koji simbolizuje slobodu i otpor tuđinu, viteštvo i herojstvo srpskog naroda. 

– Večeras je RSS ugostila više od 600 ljudi i to pokazuje da smo na pravom putu, putu sabornosti i zajedništva, a ne mržnje i raskola. Naša stranka je sinonim za realnu snagu našeg grada, ali i Semberije i cijele Republike Srpske u kojoj se naše ideje šire iz dana u dan. Moramo da razumijemo da mržnja neće donijeti nikakve pozitivne pomake, nego da treba da shvatimo šta su to stvari koje nas povezuju, šta realno može doprinijeti boljoj budućnosti naše djece – istakao je Ristić.

Kum slave Republičke stranke Srpske – Vidovdana, bio je direktor Tehničkog remonta Bratunac  Mile Pejčić, koji je naveo da je počastvovan ulogom koja mu je dodijeljena, te da mu je posebno drago što se među gostima nalazi veliki broj privrednika.

– Čini mi se da RSS svojim političkim djelovanjem gradi nove okolnosti koje će, između ostalog, pomoći i realnom razvoju privrede. Mi privrednici od vlasti i političara uvijek  očekujemo maksimum, a to je stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta, većih podsticaja mikrobiznisu, malim i srednjim preduzećima, kako bi i velika preduzeća mogla da se razvijaju. Želimo formiranje slobodnih zona, industrijskih zona, podršku domaćoj privredi. TRB odlično posluje, ali uvijek je potrebno više podrške da bi se opstalo na sve zahtjevnijem svjetskom tržištu – rekao je Pejčić.

Obilježavanju krsne slave RSS – Vidovdana, osim mnogobrojnih članova i simpatizera, prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života Bijeljine, Republike Srpske i Srbije, privrednici, radnici iz oblasti kulture i druge javne ličnosti. 

Čestitke povodom krsne slave Republičkoj stranci Srpske su posljednjih dana uputili brojni predstavnici društveno-političkog života Srpske i Srbije, između ostalih ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov. 

U okviru programa obilježavanja slave, RSS je posthumno dodijelila zahvalnicu dr Branislavu Škobi, koji je bio jedan od osnivača i ugledni član RSS.

PRISTUPNICA