AKTUELNOSTI

BIJELJINA

Slavenko Ristić: Zadovoljan seljak temelj opstanka i budućnosti srpskog naroda i RS

PODELI:

U vremenu rastuće globalne ekonomske i energetske krize, recesije, poskupljenja i nestašice hrane, Republika Srpska i Semberija treba da se oslone na svoj najveći resurs – proizvodnju zdrave organske hrane –  izjavio je kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić.

– Stvaranje značajnih viškova i novih vrijednosti u ovoj oblasti, za šta naša Semberija ima i ljude i resurse i kapacitete, otvoriće nam šanse da budemo konkurentni na svim tržištima i u drugim oblastima privrede – naglasio je Ristić.

Ristić je istakao da Republika Srpska treba povećati podsticaje u svim granama poljoprivrede.

– Pravilnik resornog ministarstva o podsticajima potrebno je dopuniti i obuhvatiti i podsticaje za mehanizaciju i sisteme za navodnjavanje, kao i male proizvođače, što do sada nije bio slučaj. Potrebno je proširiti postojeći program stimulacija za mlade do 30 godina, koji žele da ostanu na selu i bave se poljoprivredom – rekao je Ristić.  

On je naglasio da će se u Narodnoj skupštini Republike Srpske boriti za to da država, kao u svim razvijenim zemljama svijeta, stane iza poljoprivrednih proizvođača u punom kapacitetu.

– Zadovoljan seljak, koji može dobro da živi od svog rada i kome država garantuje povoljnu cijenu otkupa proizvoda, temelj je za naš opstanak i budućnost srpskog naroda i Republike Srpske – poručio je Slavenko Ristić.

PRISTUPNICA