AKTUELNOSTI

BIJELJINA

Ovo je izgled novog parka u Bijeljini koji su inicirali odbornici RSS

PODELI:

Izgled novog parka u Bijeljini

– Novi park u Bijeljini bio bi izgrađen na potezu od nove autobuske stanice do “Žitoprometa”, a riječ je o površini od 23.000 metara kvadratnih i on bi predstavljao osvježenje ne samo za taj dio grada, nego za cijelu Bijeljinu koja već 130 godina ima samo jedan veliki park u centru. Bijeljina je za to vrijeme povećala broj stanovnika za više od 10 puta – izjavio je odbornik RSS Mladen Petrović prilikom današnjeg predstavljanja projekta izgradnje novog parka.

Govoreći o navedenom projektu, koji su odbornici Republičke stranke Srpske predložili u vidu inicijative na posljednjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina, Petrović je na jutrošnjem druženju sa novinarima pojasnio je da bi novi park sadržao trim i pješačke staze u dužini od oko tri kilometra, ali i ostale sadržaje kao što su košarkaški teren, teretana na otvorenom, fontana…

– Ovaj park bi dao građanima mogućnost za relaksaciju i odmor, a ujedno bi rasteretili postojeći park u centru grada. Sam park, kao i predviđene dvije faze biciklističkih i pješačkih staza, obogatili bi urbani život građana – naglasio je Petrović.

On je istakao da je u istom obuhvatu ranije predviđena saobraćajnica, za koju je urađen i kompletan Glavni projekat.

– S obzirom na to da se radi o velikoj investiciji (saobraćajnici), za koju nije izvjesno kada će biti izvedena, smatram da bi ovo višestruko jeftinije rješenje u vidu novog parka donijelo gradu poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana – zaključio je Petrović. 

PRISTUPNICA