AKTUELNOSTI

BIJELJINA

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

PODELI:

RSS logo

Предсједништво Републичке странке Српске данас је усвојило листу критеријума које би требало да испуњава кандидат за успјешног градоначелника Бијељине.

Критеријуми су донијети на основу резултата анкете коју су активисти ове странке протеклих десет дана спроводили међу грађанкама и грађанима Бијељине, као и послије детаљне анализе сугестија и приједлога свих мјесних одбора РСС.

Полазећи од јасно изражених захтјева и жеља становника Бијељине, Предсједништво Републичке странке Српске усвојило је неопозиву одлуку да ће за будућег градоначелника Бијељине предложити или подржати искључиво кандидаткињу или кандидата који испуњава сљедеће критеријуме:


1. Да има високу стручну спрему и бар 20 година радног стажа у руковођењу и менаџерским пословима.


2. Да посједује знање, искуство и неспорне резултате у привреди и области финансија


3. Да посједује знање, искуство и неспорне резултате у међународним односима, економској дипломатији и сарадњи са иностраним институцијама и компанијама.


4. Да посједује знање, искуство и неспорне резултате у раду у управним органима  Бијељине, да добро познаје функционисање градских структура, јавних предузећа и институција.


5. Да је добар познавалац развојних потенцијала града Бијељине и да умије да планира и реализује капиталне пројекте.


6. Да посједује вјештине управљања у ванредним ситуацијама.


7. Да познаје, поштује и штити уставна права, слободе и вриједности представника српског народа, и свих других грађана Бијељине, Семберије и Републике Српске.


8. Да је породичан човјек којег Бијељинке и Бијељинци познају и поштују.

Предсједништво Републичке странке Српске одлучно је у настојању да се прекине пракса предлагања подобних и послушних, а не способних у Бијељини и Семберији. Зато и предлаже да се за сваку важну позицију у Семберији прво усвоје ваљани критеријуми, па затим именује кандидат. Само тако Бијељина и Семберија могу у 21. вијеку развити све своје потенцијале и постати најуспjешнија регија у овом дијелу Европе.

PRISTUPNICA